maandag 27 februari 2017

***Andere landen*** 2 KO + 3 KO

In de klas zijn we aan het leren over de landen in de klas: landen waarvan onze kleuters komen: Nederland, Italië, Marokko, Afrika,  ...

We hebben aan de ouders gevraagd of ze iets in de klas willen vertellen, een liedje, dansje, koken, ...
Wij zijn in het zonnige Italië beland en we hebben lekkere pizzakes gemaakt. Smullen a la Viva Italia!

Van Italië zijn wij lijnrecht naar de USA gegaan, waar Jenny geboren is, ze verteld ons hoe de huizen eruit zien, over indianen, cowboys en het lievelingseten van Amerikanen, ... 
Daarna maakten we verse popcorn! Deze hebben we samen gegeten met een bekertje cola! Echt op zijn Amerikaans!


De mama van een van onze leerlingen is iets komen vertellen over Nederland! We hebben kaas en stroopwafels geproefd en mooie tulpen gekregen voor in de klas! Jammer genoeg ben ik vergeten daar foto's van te maken!



Ook de mama en papa van onze leerlingen naar school gekomen en hebben Marokkaanse thee gemaakt! Dit was lekker! Mama had chocoladetaart, sandwiches, … gemaakt! Wat heerlijk! We hebben echt van deze Marokkaanse specialiteiten gesmuld! Mama had ook typische klederdracht van Marokko bij: kleertjes, een fez, schoentjes, … Hoe mooi!



De papa van onze leerlingen is ons over Benin komen vertellen! Papa liet ons foto’s van de huizen zien, van het land, van het fruit dat daar groeit zoals ananassen! We hebben veel geleerd! We mochten pindanoten en cashewnoten proeven!
 Dank je wel aan alle mama's, papa's , vrienden van ouders, ... die ons iets geleerd hebben over hun geboorteland! Het was een leerrijke en boeiende week!




































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De Post 2KO

Onze kleine postbodes en een grote papa.. ...